Kontordomicil for Kirkbi, Billund

Projektet omfatter: Administrations og kontorfaciliteter.

Bruttoetagearealer: Nybygning ialt ca. 4.398 m²
Udførelse: “Ikke prangende”. Så udfordringen til legetøjskoncernens foretrukne arkitekt gennem snart 25 år, Søren Nørgaard Lauridsen fra arkitektfirmaet Rudolf Lolk I/S i Esbjerg, lød med hans egne ord på et hus til de 44 ansatte, der var »enkelt, bygget med kvalitet uden at være voldsomt prangende. Måske en smule anonymt, men ikke med et udtryk som en institution eller andet traditionelt kontorbyggeri«.
Det er blevet til et udpræget skandinavisk hus med strejf af pudsede, finske, glatte flader med lige linjer men grundmuret af gode, danske sten og med luft og lyst træ i sin krop. -Vi tror, det bliver spændende for internationale gæ-ster at besøge huset og komme til noget, der ikke bare minder om et Hilton-hotel, mener Kirkbi\’s ejendomschef, Bjarne Wiinblad.
Bygningen er kvadratisk med et stueplan og to etager ovenover. De underste meter er i sort granitpuds. De rundes af med et bånd om huset af sort granit, mens resten af facaden er mat hvid. Vinduerne er tonede i grå og de fleste kun så store, som loven kræver. De brydes dog af større glaspartier med solafskærmning.
Taget er fladt, men kunne man se huset fra luften ville der afsløre sig et hul ned til en solgård i midten. I bunden lyser en svajende skov af lamper på stænger udformet som dunhammere op. Rundt om dette atrium uden tag centrerer der sig fi-re længer med kontorer.

Hvis Kirkbi\’s facade er få-mælt, taler husets indre til gengæld til øjne og ører. Selv i den tre etager høje hall synes tale og tramp opsuget af et usynligt tæppe. Idéen er at samle en række fælles faciliteter i nederste etage, såsom frokostrum, teknik, reception og en række mødelokaler, forklarer Bjarne Wiinblad. Det har også den fordel for Kirkbi, at folk ikke med det samme kommer tæt på kontorer med følsomme, finansielle dokumenter og fortrolige papirer.
Vi tilstræber en høj sikkerhed her i huset, tilføjer Bjarne Wiinblad og forklarer, at der er boks under den centrale, spanske trappe. Den er i sten med trin af ask og ind-lagte pyntebånd i mahogni. Trappen løber op forbi sol-gården i midten til kontorer-ne, der ligger på balkoner, så centrum af huset er ét stort åbent rum. At Kirkbi og arkitekten valgte at bygge firkantet skyldtes et ønske om, at alle kunne være tæt på hinanden. Altså ingen lange gange, klynger eller fingre ud. Og receptionen er med glastag, så der er kig ned i omstillingen fra stort set alle balkoner. Væggene er hvide og glatte.

Moderne kunst skal med tiden dekorere dem, men der bliver ikke tale om et galleri af pang farver. Det rene udtryk og de mange spændende vinkler og skæve flader er en udsmykning i sig selv. Gulve, karme, reoler og borde er i lys ask, mens der er rød granit på toiletterne. I biblioteket skyder en karnap i cedertræ sig for eksempel ind udefra, og skabsdørene i bogholderiet er afløst af en faldgittervæg, så personalet ikke er tvivl om, at de har låst og lukket. Endelig er bestyrelsens lokale udstyret med et loft, der bølger højt oppe og en hel endevæg i ask med indbygget av udstyr. Om det så er overheadprojektoren, er den designet med et særligt svung.

(Uddrag fra artikel i Vejle Amts Folkeblad)

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.
Navigation